loader
Foto

UEFA Champions League: Istvan Kovacs îl arbitrează pe Mbappe

Capul de afiș al zilei este pe St. James' Park din Newcastle, unde gazdele o primesc pe PSG într-un meci care va fi arbitrat de Istvan Kovacs.

 

Hulit în România pentru gafele pe care le comite și modul arogant cum arbitrează, Kovacs are, iată, parte de recunoaștere pe plan internațional. Englezii îl consideră pe român unul dintre cei mai buni centrali din Europa, unul care s-a achitat perfect de sarcini în semifinala de anul trecut dintre Manchester City și Real Madrid, în timp ce francezii îl numesc "călăul lui Marseille”, cel care a greșit grav în defavoarea lui OM în partida cu Panathinaikos din runda a treia de calificare. Nici nu mai contează că Istvan Kovacs este pentru unii mumă iar pentru alții ciumă. Important este că va fluiera o partidă importantă din UCL și că România este astfel oarecum prezentă în cea mai prestigioasă competiție inter- cluburi

Newcastle – PSG, deschis oricărui rezultat

Cât despre meci, el se poate încheia cu orice rezultat, nimeni nefiind favorită. În plus cele două echipe nu s-au mai întâlnit niciodată. Newcastle poate obține a patra victorie consecutivă pe teren propriu fără gol încasat. În oglindă, PSG a ajuns și ea la 4 meciuri consecutive fără înfrângere pe teren advers și caută să se califice în optimi pentru a 12-a oară la rând. Cu siguranță visul campioanei Franței este câștigarea trofeului, dar pînă atunci obiectivul este câștigarea grupei. Așa ar da, teoretic, în optimi, peste un adversar relativ mai ușor. După ce a obținut un punct extrem de muncit în prima etapă, 0-0 la Milano, Newcastle a avut un parcurs perfect.  A umilit-o pe Sheffield United (8-0), a bătut-o pe Burnley (2-0) în Premier League și a eliminat campioana City (2-1) din Cupa Ligii. În schimb, după ce a învins-o pe Dortmund în etapa inaugurală (2-0), PSG s-a impus lejer în derbiul cu Marseille (4-0) dar a călcat strâmb la Clermont(0-0) astfel că parizienii se află doar pe locul 4 în Ligue1.

În aceași grupă a morții se întâlnesc Borussia și AC Milan

Antrenorul nemților, Edin Terzić, le-a cerut elevilor săi, contra milanezilor, să fie mai curajoși, să atace mai mult chiar dacă își părăsesc posturile lor obișnuite. La Paris, Borussia n-a jucat rău și dacă arbitrul nu dădea destul de ușor acel penalty transformat de Mbappé, PSG ar fi intrat în criză de timp și ar fi avut dificultăți în a obține victoria.  După pasul greșit de pe San Siro contra lui Newcastle, Milan va dori să obțină mai mult din deplasarea la Dortmund mai ales că pare să-și fi revenit după dușul rece cu rivala Inter. Trupa lui Pioli s-a impus la Cagliari (3-1) și a bătut-o pe Lazio în week-end (2-0), astfel că s-a cocoțat pe locul doi în Serie A. Pe de altă parte, Borussia e greu de învins pe Wesfallenstadion. Nu a pierdut decât un singur meci din ultimele 15 jucate în faza grupelor pe propriul teren.

E vine de la egal

În grupa E, a avut loc acum două săptămâni un egal de poveste. Chiar și Diego Simeone, care a trăit tot ce se putea trăi pe un teren de fotbal, în ultimii 30 de  ani, ca jucător și antrenor, a rămas cu gura căscată după ce portarul lui Lazio, Ivan Provedel, a egalat-o pe Atletico la ultima fază a meciului de pe Olimpico. Madrilenii nu au căzut după acest episod nefericit pentru ei, și s-au mobilizat exemplar, învingând peste numai câteva zile, în campionat, rivala Real (3-1). Acum, cei de la Atleti speră să nu mai aibă niciun ghinion în fața lui Feyenoord, chiar dacă olandezii vin cu moralul ridicat după ce s-au impus în prima etapă în fața lui Celtic (2-0). Scoțienii o primesc acasă pe Lazio și vor să spargă gheața chiar împotriva echipei norocoase din etapa inaugurală.

În Grupa H, e derby

Porto și Barcelona se întâlnesc în derbiul grupei H. Trupa lui Xavi Hernández vine după galopul de sănătate contra lui Anvers dar Porto a demonstrat că se luptă până la capăt. A marcat de 5 ori după minutul 90 în primele 6 etape din campionatul Portugaliei. În Belgia, Anvers vrea să spele rușinea înfrângerii cu Barcelona, iar Șahtior să ia fața adversarilor în lupta lor pentru locul 3, loc ce duce în primăvara Europa League

Un alt meci tare e cel dintre Leipzig și Man City din grupa G

Leipzig a avut e evoluție solidă la Berna în fața lui Young Boys dar acum în față este nimeni alta decât campioana Europei, favorită la câștigarea trofeului și în acest sezon. În plus, băieții lui Marco Rose, deși merg ceas în campionat, 7 meciuri consecutive fără înfrângere, timp în care au înregistrat o remiză și nu mai puțin de șase victorii, nu au uitat coșmarul de anul trecut, când au pierdut cu 7-0 în fața lui Halland & Co. În sfârșit, la Belgrad, spre deosebire de București se joacă în fotbalul mare. Ajutată de suporterii săi fanatici, Steaua Roșie vrea să o înfrângă pe Young Boys și să arate că nu a condus-o din întâmplare o repriză întreagă pe City chiar pe Etihad Stadium în etapa de debut.

Așadar, spectacolul UEFA Champions League continuă!

 

Sursă foto: Imago

Campionatul European de Fotbal, la

Campionatul European de Fotbal, la "Arena" | VIDEO

publicat: marţi, 02 iulie 2024

Vlad Lucian Arhire v-a propus o ediție "Arena" dedicată aproape în întregime Campionatului European de Fotbal. ...

TVR SPORT, lider de audienţă în timpul conferinţei naţionalei de fotbal, în topul canalelor de sport

Revenirea României la un turneu European după opt ani a adunat suporterii naționalei în fața televizoarelor. După ...

Noutăţi de la Campionatul European de Fotbal din Germania, la „EURO Arena”, pe TVR Sport

Costin Deşliu ne-a aşteptat cu veşti despre componența grupelor, programul meciurilor și favoritele la trofeu în ...

"Arena", cu Vlad Lucian Arhire | VIDEO

publicat: luni, 15 iulie 2024

Handbal feminin, tenis și fotbal, la "Arena". Luni, 15 iulie, de la ora 19:00, la TVR Iași.

Handbal masculin: Antrenorul Xavier Pascual pleacă de la Dinamo

Tehnicianul spaniol Xavier Pascual a anunţat, luni, că va pleca de la echipa masculină de handbal Dinamo, după trei ...

Handbalistele de la CSM, primite cu fast la Slatina | VIDEO

Sportivele antrenate de Attila Horvath au fost întâmpinate de autorități și suporteri cu artificii, aplauze și ...

Volei feminin: România a obţinut a doua sa victorie în Golden League

În direct la TVR Sport, naţionala feminină de volei a României a învins echipa Azerbaidjanului cu scorul de 3-0 ...

Volei: Naţionalele României încep pregătirile pentru Goldean League

Naţionala de volei feminin a României se va reuni în 2 mai, iar cea masculină în 6 mai, în vederea pregătirii ...

Volei masculin: Bogdan Kotnik este noul antrenor al echipei Dinamo Bucureşti

Echipa de volei masculin Dinamo Bucureşti a anunţat, miercuri seară, încetarea de comun acord cu antrenorul Stelian ...

CSM Oradea s-a calificat în Liga Campionilor la polo | VIDEO

CSM Oradea a marcat o reîntoarcere triumfală pe scena internațională a polo-ului, calificându-se în grupele ...

Premieră la Craiova: România-China, în Cupa Davis | VIDEO

În perioada 13-14 septembrie 2023, Craiova se pregătește să devină centrul atenției în lumea tenisului, găzduind, ...

Raliul Iașului: O experiență unică pe TVR Iași și TVR Sport | VIDEO

Raliul Iașului, un eveniment emblematic al motorsportului românesc, se pregătește să captiveze publicul prin ...

 

#TVRSPORT