loader
Foto

Seară deosebită în UCL

Bayern și-a respectat statutul de favorită  și a câștigat cu 3-1 la Istanbul în fața lui Galatasaray ieri, într-o seară deosebită în UEFA Champions League. Inter și Manchester United au obținut victorii la limită pe teren propriu cu RB Salzburg, respectiv Copenhaga, iar Arsenal, Real Madrid și Napoli s-au impus în deplasare la Sevilla, Braga și Berlin.

 

La fel, Sociedad a bătut la Lisabona pe Benfica în timp ce Lens și PSV Eindhoven au terminat la egalitate 1-1. Astăzi au loc alte 8 partide contând pentru etapa a 3-a.

După seara zbuciumată de ieri, ne așteptăm și azi la multe goluri și surprize, fiindcă așa e în UCL, suspansul este asigurat. Așa va fi și pe Parc de Princes pentru că duelul dintre PSG și Milan pune față în față două echipe cu pretenții la câștigarea competiției. De șapte ori campioană a Europei, AC Milan are acum orgoliul rănit. N-a obținut nicio victorie în actualul sezon de Liga Campionilor, remizând în primele două etape fără să marcheze. În plus, milanezii vin la Paris după ce au pierdut duelul din campionat cu Juventus de pe teren propriu, în urma căruia i-au cedat fotoliul de lider rivalilor de la Inter.

PSG stă un pic mai bine. În Ligă a început campania cu o victorie pe teren propriu cu Dortmund (2-0), după care a suferit un eșec greu de digerat la Newcastle (4-1). În schimb, a legat două victorii consecutive în Ligue 1, cu șase goluri marcate, și a urcat pe locul 3 la numai 2 puncte de prima clasată, Monaco. Pe Parc des Princes, PSG este o forță. Suporterii îi dau aripi, mai ales când evoluează contra unei echipe din afara Franței. În nouă meciuri disputate pe teren propriu în Liga Campionilor, parizienii, cu Mbappe la timonă, au pierdut un singur joc și s-au impus de șapte ori. Problema la Paris este că echipa pare departe de nivelul de top și arată mai degrabă ca o grupare de vedete și mai puțin ca un grup de fotbaliști. Milan știe să joace împotriva campioanei din Hexagon. Este neînvinsă în cele trei partide cu PSG din Liga Campionilor, câștigând un meci. Precedentul duel de la Paris s-a încheiat la egalitate (1-1), dar acum, un singur punct nu i-ar folosi nimănui, iar un eșec poate cântări extrem de greu. În această grupă a morții, toate echipele sunt despărțite de câte un punct; pe primul loc se află Newcastle, care primește vizita lui Dortmund.

Ca și PSG, Newcastle se simte perfect acasă

A pierdut pe teren propriu doar unul dintre ultimele 29 de meciuri din competițiile UEFA. Vor reuși oamenii lui Eddie Howe un galop de sănătate, așa cum au reușit cu Dortmund? Fundașul Kieran Trippier e optimist. El spune că echipa sa are mai mereu succes pe St James Park, pentru că joacă pe atac și pune presiune pe adversar. Trupa lui Edin Terzić e așadar atenționată, dar trebuie nu numai să găsească soluții pentru a stopa forța ofensivă a englezilor, ci să și marcheze. Dortmund nu a reușit să înscrie în primele două meciuri din grupă.

Complicată mai e și Champions League. Nici un meci nu e ușor pentru nici o combatantă. Poate doar Barcelona să nu aibă așa multă presiune

Campioana Spaniei s-a impus de fiecare dată la zero în primele două etape din Liga Campionilor iar adversara, Șahtior, nu i-a pus aproape niciodată probleme când s-au întâlnit. Minerii par să se lupte în această grupă pentru locul care duce în Europa League cu Antwerp, care nu a acumulat nici un punct până acum. În celălalt meci, Porto știe că belgienii sunt vulnerabili pe teren propriu și vrea să plece de pe Bosuil Stadion cu toate cele 3 puncte.

Diseară joacă și campioana Europei, Manchester City

Cetățenii se deplasează la Berna pe terenul celor de la Young Boys. Gazdele sunt extrem de arțăgoase pe propria arenă, dar șansele să ia punct sau puncte trupei de 11 stele a lui Guardiola sunt practic nule.  City nu e United. Young Boys a bătut-o acasă pe rivala lui City acum 2 ani în grupe, dar împotriva campioanei Europei este mult mai greu. Asta a simțit-o pe propria piele și pe propriul teren și Leipzig, în înfrângerea 1-3 cu Manchester din etapa trecută. Echipa care poartă numele celebrei băuturi energizante este totuși una bună din campionatul german, superior celui helvet. Acum, Leipzig are șansa să se revanșeze față de suporteri, dacă va învinge acasă pe Steaua Roșie Belgrad. Sărbii sunt însă imprevizibili. Când toată lumea se aștepta, după jocul bun de la Manchester, ca Steaua Roșie să învingă pe Young Boys, partida de acum 3 saptămâni de la Belgrad s-a încheiat doar la egalitate, 2-2.

În sfârșit în grupa E se dispută : Feyenoord - Lazio și Celtic – Atletico

Olandezii stau bine pe atac. În ultimele zece meciuri, Feyenoord a marcat de fiecare dată cel puțin de două ori. De cealaltă parte, Lazio n-a putut evita golul în precedentele 21 de partide disputate în Liga Campionilor. În mod normal, jocul va fi echilibrat. Așa a fost și anul trecut, când cele două echipe s-au duelat în grupele Europa League. Fiecare și-a câștigat meciul de pe teren propriu. Cât despre Glasgow – Atletico, trupa lui Simeone conduce grupa și pare favorită în fața scoțienilor, aflați pe ultimul loc.

După această etapă se ajunge la jumătatea grupelor

Fiecare a jucat cu fiecare și urmează practic jocurile retur. Echipele de top, care vor fi obținut punctajul maxim, adică 3 victorii din 3, vor fi deja calificate în primăvara Champions League, unde se joacă în sistem eliminatoriu. Unii spun că frumusețea întrecerii abia atunci începe.

 

Sursă foto: Imago

TVR SPORT aduce regalul fotbalistic de la EURO Under-17

Turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti U-17 (masculin) va fi transmis de TVR SPORT în perioada 20 ...

Darius Olaru (FCSB), după ridicarea trofeului Superligii - Vom petrece cât ne ţin picioarele

Fotbalistul echipei de fotbal FCSB, Darius Olaru, a declarat, sâmbătă seara, după ridicarea trofeului de campioană ...

Charalambous (FCSB) - E fantastic pentru jucători, pentru fani, e o mare bucurie că am câştigat titlul

Antrenorul echipei de fotbal FCSB, Elias Charalambous, a declarat, sâmbătă seara, la finalul partidei cu CFR Cluj, ...

Handbalistele de la CSM, primite cu fast la Slatina | VIDEO

Sportivele antrenate de Attila Horvath au fost întâmpinate de autorități și suporteri cu artificii, aplauze și ...

Handbal feminin: CSM Bucureşti a cucerit al şaptelea titlu de campioană a României

CSM Bucureşti a câştigat, matematic, al şaptelea său titlu de campioană a României la handbal feminin, sâmbătă, ...

Handbal masculin: Victorie la limită a echipei României, în barajul pentru Mondialul din 2025

Naţionala României a învins echipa Cehiei cu scorul de 31-30 (15-11), miercuri, la Baia Mare, în prima manşă a ...

Volei: Naţionalele României încep pregătirile pentru Goldean League

Naţionala de volei feminin a României se va reuni în 2 mai, iar cea masculină în 6 mai, în vederea pregătirii ...

Volei masculin: Bogdan Kotnik este noul antrenor al echipei Dinamo Bucureşti

Echipa de volei masculin Dinamo Bucureşti a anunţat, miercuri seară, încetarea de comun acord cu antrenorul Stelian ...

Volei feminin: Fosta internaţională Ruxandra Dumitrescu s-a stins la doar 46 de ani

Fosta internaţională română şi elenă Ruxandra Dumitrescu a încetat din viaţă, duminică, la vârsta de 46 de ani, a ...

Polo masculin: Dinamo a învins-o pe Steaua, în finala Superligii

Într-un meci transmis în direct de TVR Sport, CS Dinamo Bucureşti a învins-o pe CSA Steaua Bucureşti cu scorul de ...

Kriszta Incze și Cătălina Axente s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Luptătoarele Kriszta Incze și Cătălian Axente au reuşit să se califice vineri pentru Jocurile Olimpice de la Paris ...

Campioni europeni la culturism și fitness | VIDEO

Campioni europeni la culturism și fitness | VIDEO

publicat: miercuri, 08 mai 2024

În perioada 15-19 mai, Cluj-Napoca devine capitala românească a culturismului și fitnessului.

 

#TVRSPORT