loader
Foto

S-au tras la sorți optimile Champions League

La Nyon a avut loc tragerea la sorți a optimilor UEFA Champions League. Meciurile se vor juca pe 13-14 și 20-21 februarie (turul) și 5-6 și 12-13 martie (returul), finala urmând să aibă loc la Londra, pe Wembley, pe 1 iunie 2024.

 

Cele 16 echipe calificate în optimile Champions League au fost împărțite în două urne, câștigătoarele grupelor și locurile 2 din grupe. Și au ieșit o serie de meciuri extrem de interesante cum ar fi Napoli – Barcelona, un duel între două campioane, cea a Italiei și cea a Spaniei. Niciuna dintre ele nu a reușit să repete forma excelentă din sezonul trecut când au câștigat titlurile. Napoli este o echipă imprevizibilă, care l-a înlocuit pe Rudi Garcia după mai puțin de șase luni cu fostul antrenor al lui Inter și Watford, Walter Mazzarri. Campiona Italiei pare să-și fi revenit. A obținut biletele pentru optimi în ultimul meci din grupă, după victoria 2-0 cu Braga, iar cu cei doi jucători de top, Osimhen și Kvaratskhelia poate produce surpriza. Barcelona a terminat pe primul loc, dar înfrângerile în deplasare împotriva lui Șahtior și Antwerp arată o anumită vulnerabilitate a trupei lui Xavi.

Campioana Europei en titre, Manchester City are un adversar accesibil

Este vorba de FC Copenhaga, considerată una dintre cele mai slab cotate echipe din optimi. Atât de tare s-au supărat fanii fotbalului pe tragerea la sorți norocoasă pentru City, încât aceștia au reacționat pe rețelele de socializare întrebându-se : “S-au încălzit bilele pentru Manchester City?”. Copenhaga are în lot un puști de viitor. Roony Bardghji, atacantul de 18 ani a marcat în grupe golul decisiv împotriva lui United, dar sunt slabe șanse să repete figura împotriva lui City, așa că Pep Guardiola poate să se felicite că a evitat echipe grele precum Napoli sau PSG.

Campioana Franței se poate considera și ea norocoasă

O dată pentru că PSG s-a calificat în optimi după o campanie neconvingătoare cu doar două victorii, și a doua oară pentru că a picat în optimi cu Real Sociedad. Bascii au terminat, ce-i drept, surprinzător pe primul loc într-o grupă din care au mai făcut parte Inter, Benfica și Salzburg dar nu au experiență în Europa. Totuși, Sociedad joacă cel mai bun fotbal din Spania și are în Kubo un jucător de mare clasă, care poate dezechilibra orice apărare. Îi poate pune probleme lui PSG, o echipă suferindă atunci când întâlnește un adversar prieten cu mingea. Marele noroc al parizienilor este că au un antrenor spaniol, care știe foarte bine echipa bască și modul ei de a juca.

O altă pretendentă la titlul suprem, Bayern este favorită în dubla cu Lazio

Trupa lui Thomas Tuchel a ajuns fără probleme în această fază eliminatorie a Ligii Campionilor ca lider clar al grupei A, în timp ce Lazio a ieșit pe locul doi în grupa E, în urma lui Atletico Madrid, dar peste Feyenoord și Celtic - două dintre cele mai slabe echipe din competiție. Cu Lazio luptând să treacă de mijlocul clasamentului în Serie A, provocarea imediată a antrenorului Maurizio Sarri va fi să îmbunătățească rezultatele, pentru a se asigura că va rămâne în funcție până la confruntarea cu Tuchel din noul an. De partea cealaltă, campionii din Bundesliga, cu Harry Kane într-o formă excepțională , vor căuta ca pâna la ora confruntării cu Lazio să fure fotoliul de lider in campionat, deținut deocamdată surprinzător de Bayer Leverkusen.

Pe primul loc în Anglia, Arsenal o înfruntă în optimile Ligii pe Porto

Arsenal trebuie să se întrebuințeze serios dacă vrea să ajungă în sferturi, acolo unde nu a mai ajuns de 14 ani. Echipa lui Arteta a primit un prim avertisment asupra capacității echipelor portugheze de a provoca surprize anul trecut, când a fost eliminată din Europa League de Sporting. Iar Porto , să nu uităm, a terminat, ce-i drept, grupa pe locul doi, dar a fost la egalitate de puncte cu Barcelona.

Borussia Dortmund nu are o deplasare lungă în optimi

Se va duce la Eindhoven pentru confruntarea cu PSV, singura echipă din marile ligi europene cu 100% victorii în campionatul intern marcând incredibil 56 de goluri în 16 meciuri până acum în acest sezon. Dortmund a obținut o calificare confortabilă în optimi de pe primul loc în grupa morții cu PSG, Milan și Newcastle, dar va da peste o echipă ambițioasă, cea a antrenorului Peter Bosz, care a condus Ajax în finala Europa League din 2017, și plină de tineri entuziaști cum ar fi Bakayoko, Pepi, Babadi, dar și jucători experimentați precum Lozano sau Luuk de Jong.

Real Madrid are coșmaruri cu Leipzig

A pierdut cu 3-2 în fața germanilor în faza grupelor sezonului trecut. Acum trupa lui Ancelotti nu mai vrea să facă pași greșiți, mai ales că Jude Bellingham e în plină formă și dă goluri pe bandă rulantă. Antrenorul lui Leipzig, Marco Rose are însă ambiții mari.

Inter – Atletico pare cea mai echilibrată optime de finală

Sunt două echipe care au suferit recent în finala Ligii Campionilor - Inter în sezonul trecut; Atletico în 2014 și 2016 - dar ambele au ambiții să treacă în turul următor, mai ales că în faza grupelor nici una dintre ele nu a pierdut vreun meci.

Răspunsurile finale la întrebarea “Cine merge mai departe în sferturile UEFA Champions League” le vom afla pe 12 și 13 martie, când se desfășoară returul optimilor, iar primele impresii le împărtășim la meciurile din tur în februarie.

Sursă foto: Imago

Finidi George este noul selecționer al Nigeriei

Finidi George este noul selecționer al Nigeriei

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Fostul atacant nigerian Finidi George a fost numit în funcția de selecționer al echipei naționale a Nigeriei, a ...

Cupa României a devenit obiectiv principal la CFR Cluj | VIDEO

Adrian Mutu și-a luat adio de la titlu, dar vrea să câștige Cupa României. Ar fi primul trofeu ca antrenor pentru ...

Cupa Angliei: Manchester United s-a calificat în semifinale, după 4-3 cu Liverpool

Echipa engleză Manchester United a învins duminică, pe teren propriu, scor 4-3, formația FC Liverpool, în ...

Handbal masculin: CS Dinamo s-a calificat spectaculos în semifinalele EHF European League

CS Dinamo Bucureşti a reuşit o calificare spectaculoasă în semifinalele competiţiei masculine de handbal EHF ...

Handbal masculin: Dinamo a învins-o categoric pe Steaua în campionat

CS Dinamo Bucureşti a surclasat-o pe CSA Steaua Bucureşti cu scorul de 42-26 (20-9), sâmbătă, în deplasare, la ...

Handbal feminin: CSM Bucureşti s-a calificat fără emoţii în sferturile Cupei României

CSM Bucureşti, deţinătoarea trofeului, s-a calificat fără emoţii în sferturile de finală ale Cupei României la ...

Volei: Naţionalele României încep pregătirile pentru Goldean League

Naţionala de volei feminin a României se va reuni în 2 mai, iar cea masculină în 6 mai, în vederea pregătirii ...

Volei masculin: Bogdan Kotnik este noul antrenor al echipei Dinamo Bucureşti

Echipa de volei masculin Dinamo Bucureşti a anunţat, miercuri seară, încetarea de comun acord cu antrenorul Stelian ...

Volei feminin: Fosta internaţională Ruxandra Dumitrescu s-a stins la doar 46 de ani

Fosta internaţională română şi elenă Ruxandra Dumitrescu a încetat din viaţă, duminică, la vârsta de 46 de ani, a ...

Gimnastică: Sabrina Maneca Voinea - argint la sol și bârnă, la Europenele de la Rimini

Sportiva română Sabrina Maneca Voinea a cucerit medaliile de argint în finalele de la sol și bârnă, sâmbătă, la ...

Gimnastică: România, locul 4 în calificări la Europenele feminine; Sabrina Maneca Voinea, locul 4 la individual compus

Echipa României s-a clasat pe locul al patrulea, joi, în calificările Campionatelor Europene feminine de gimnastică ...

Hochei: România a învins Ungaria (2-1), la Campionatul Mondial de la Bolzano

Selecţionata României a învins echipa Ungariei cu scorul de 2-1 (0-0, 0-0, 2-1), miercuri, la Campionatul Mondial ...

 

#TVRSPORT