loader
Foto

Messi are 8 Baloane de Aur, alții nu au 8 clase de școală

Argentinianul Leo Messi, campion mondial cu echipa țării sale, a câștigat pentru a 8-a oară trofeul Balonul de Aur. La cea de 67-a ediție a festivității au fost șapte premii acordate de revista France Football.

 

La Theatre du Chatelet, stabiliment de cultură din buricul Parisului, a fost prezentă toată crema fotbalului mondial. Spectacolul a început încă de la intrare, la fel ca la Festivalul de la Cannes. Pe covorul roșu, partenerele fotbaliștilor au făcut furori, multe dintre ele atrăgând instant atenția cu ținutele alese. Au ieșit în evidență Ines, iubita câștigătorului Champions League cu City, Bernardo Silva, și Nitsa, soția fotbalistului campioanei Italiei, Napoli, Kvaratskhelia.

Aitana Bonmati , Balonul de Aur la fotbal feminin

Și jucătoarele de fotbal care au venit la gală au atras toate privirile. Mapi Leon a surprins cu o rochie roșie superbă, iar coechipiera sa de la Barcelona, Aitana Bonmati a fost și ea apreciată pentru ținuta sa sobră. Dealtfel, spaniola, cea mai bună jucătoare a Cupei Mondiale feminine din acest an, a primit Balonul de aur din partea unui personaj surprinzător pentru un astfel de eveniment. E vorba de nimeni altul decât numărul 1 mondial în tenis, Novak Djokovic.

Vinicius jr a primit premiul "Socrates", pentru implicarea sa socială

Puțină lume știe că atacantul Realului, care în ultimele două sezoane a fost în mod regulat ţinta remarcilor rasiste la meciurile din LaLiga, a înfiinţat o fundaţie care construieşte şcoli în zone sărace şi investeşte în educaţia din Brazilia. După ce a fost premiat de prințul de Monaco, Vinicius, singurul brazilian aflat în primele 10 locuri în clasamentul pentru Balonul de Aur, a declarat că va continua lupta împotriva rasismului.

Jude Bellingham a primit trofeul Kopa, pentru cel mai bun jucător tânăr

Mijlocașul englez a cules roadele muncii sale de la Dortmund, în sezonul trecut. Dacă va avea o evoluție de excepție le EURO 2024, Bellingham va fi un candidat serios la premiul cel mare de la anul. Deocamdată, este primul jucător din istoria lui Real Madrid care a înscris la debutul în LaLiga, la debutul în Liga campionilor și la primul său meci într-un El Clasico

Emiliano Martinez e portarul anului

Îl mai știți pe „Dibu”, alias Emiliano Martinez? După finala campionatului mondial din Qatar, argentinianul a făcut un gest obscen cu trofeul pe care tocmai îl primise, acela de cel mai bun portar, iar la vestiar l-a ironizat pe Kylian Mbappe cerând un moment de reculegere pentru francezul care tocmai pierduse Cupa Mondială. Ei bine, Martinez a câștigat trofeul Yashin, la festivitatea de la Paris, pentru cel mai bun portar al anului, dar nu a fost iertat  pentru gesturile sale din Qatar. Când era pe scenă, din sală s-au auzit mai multe huiduieli. Noroc că prezentatorul Didier Drogba a intervenit imediat: „Vă rog, haideți să-l respectăm. Avem un campion în fața noastră”, a spus Didier.

Mbappe, marele perdant al serii, Haaland e cel mai bun atacant în 2023

Ce gânduri o fi avut Mbappe în momentul în care l-a văzut pe argentinian? Francezul este unul dintre candidații principali la câștigarea trofeului în 2024. Acum a fost al treilea pe listă după Erling Haaland care a luat trofeul „Gerd Muller”, pentru cel mai bun atacant al anului. Norvegianul a meritat pentru că a câștigat tripla (campionat-cupă-Champions League) cu Manchester City într-un sezon fabulos în care a înscris 56 de goluri.

Continuând cu alte două premii, City pentru clubul anului în fotbalul masculin și Barcelona pentru cel din fotbalul feminin, ajungem la momentul cel mai așteptat, decernarea Balonului de aur.

Nimeni nu putea câștiga trofeul în afara lui Messi

Argentinianul a fost cel mai bun fotbalist al planetei, doar a câștigat Mondialul cu Argentina fiind căpitanul naționalei celeste. A primit premiul din partea lui David Beckham, patronul lui Inter Miami, acolo unde evoluează în prezent, și chiar în ziua în care Diego Maradonna ar fi împlinit 63 de ani. „Vreau să vorbesc și despre Diego. Azi ar fi fost ziua lui și nu există un loc mai bun în care să-l omagiem. Aici, cu lumea care iubește fotbalul, așa cum o făcea și el. Acest trofeu e și pentru tine, Diego. Îl împart cu tine și cu toată Argentina”, a spus Leo, care nu l-a uitat nici pe Cristiano. În ciuda faptului că Ronaldo nu a fost prezent la  festivitate, el nefiind nici în primii 30 de jucători clasați, Messi a ținut să îi pomenească numele și să dezvăluie tuturor cât de mult l-a ajutat rivalitatea pe care a avut-o cu starul portughez.

Un alt moment emoționant a fost când argentinianul le-a mulțumit celor din familie pentru că au fost mereu alături de el, moment în care cei trei fii ai lui au urcat pe scenă în aplauzele tuturor.

Va fi și ultimul Balon pentru Leo. Din MLS nu poate emite pretenții să mai câștige cel mai important trofeu individual din fotbal. Dar, cine știe, dacă spiridușul se va întoarce la Barcelona, se poate întâmpla orice. Deocamdată trebuie să se mulțumească cu cele 8 Baloane de Aur din carieră. Vorba cuiva : „Alții nu au 8 clase de școală și băiatul ăsta are 8 Baloane de Aur!”.

Sursă foto: Imago

Darius Olaru (FCSB), după ridicarea trofeului Superligii - Vom petrece cât ne ţin picioarele

Fotbalistul echipei de fotbal FCSB, Darius Olaru, a declarat, sâmbătă seara, după ridicarea trofeului de campioană ...

Charalambous (FCSB) - E fantastic pentru jucători, pentru fani, e o mare bucurie că am câştigat titlul

Antrenorul echipei de fotbal FCSB, Elias Charalambous, a declarat, sâmbătă seara, la finalul partidei cu CFR Cluj, ...

Finidi George este noul selecționer al Nigeriei

Finidi George este noul selecționer al Nigeriei

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Fostul atacant nigerian Finidi George a fost numit în funcția de selecționer al echipei naționale a Nigeriei, a ...

Handbalistele de la CSM, primite cu fast la Slatina | VIDEO

Sportivele antrenate de Attila Horvath au fost întâmpinate de autorități și suporteri cu artificii, aplauze și ...

Handbal feminin: CSM Bucureşti a cucerit al şaptelea titlu de campioană a României

CSM Bucureşti a câştigat, matematic, al şaptelea său titlu de campioană a României la handbal feminin, sâmbătă, ...

Handbal masculin: Victorie la limită a echipei României, în barajul pentru Mondialul din 2025

Naţionala României a învins echipa Cehiei cu scorul de 31-30 (15-11), miercuri, la Baia Mare, în prima manşă a ...

Volei: Naţionalele României încep pregătirile pentru Goldean League

Naţionala de volei feminin a României se va reuni în 2 mai, iar cea masculină în 6 mai, în vederea pregătirii ...

Volei masculin: Bogdan Kotnik este noul antrenor al echipei Dinamo Bucureşti

Echipa de volei masculin Dinamo Bucureşti a anunţat, miercuri seară, încetarea de comun acord cu antrenorul Stelian ...

Volei feminin: Fosta internaţională Ruxandra Dumitrescu s-a stins la doar 46 de ani

Fosta internaţională română şi elenă Ruxandra Dumitrescu a încetat din viaţă, duminică, la vârsta de 46 de ani, a ...

CSA Steaua a cucerit un nou titlu naţional la polo

CSA Steaua a cucerit un nou titlu naţional la polo

publicat: duminică, 19 mai 2024

În direct la TVR Sport, CSA Steaua Bucureşti a cucerit al 20-lea său titlu de campioană naţională la polo pe apă, ...

Polo masculin: Dinamo a învins-o pe Steaua, în finala Superligii

Într-un meci transmis în direct de TVR Sport, CS Dinamo Bucureşti a învins-o pe CSA Steaua Bucureşti cu scorul de ...

Kriszta Incze și Cătălina Axente s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Luptătoarele Kriszta Incze și Cătălian Axente au reuşit să se califice vineri pentru Jocurile Olimpice de la Paris ...

 

#TVRSPORT