loader
Foto

Faza grupelor Champions League a ajuns la jumătate

O nouă seară de UEFA Champions League. PSG se deplasează la Milano, în timp ce Borussia Dortmund primește vizita lui Newcastle

 

Dacă este seară de Champions League, este spectacol și suspans, mai ales în grupa F. PSG, Dortmund, Newcastle și Milan au oferit deja meciuri electrizante și este aproape imposibil să ghicești numele celor 2 echipe care vor merge în optimi. Numai 4 puncte separă liderul PSG de Milan, echipa de pe locul 4. Cu o victorie în Italia, Mbappe și Co. este ca și calificată în fazele eliminatorii. Milan este și ea obligată să facă un meci bun, după partidele mai puțin reușite de până acum. PSG a câștigat clar meciul împotriva echipei lui Pioli de acum două săptămâni. La Paris, trupa lui Luis Enrique a obținut 2 victorii din tot atâtea posibile, cu 5 goluri marcate și niciunul primit. Acum, parizienii au de dat un nou test dificil, test pe care l-au picat în deplasarea de la Newcastle: jocul împotriva unui întreg stadion. PSG are calitate individuală, dar randamentul nu este încă optim, iar fanii vor mult mai mult. Totuși, scenariul este favorabil oaspeților. Un Milan în căutare de victorie poate fi victima perfectă în jocul de contraatac. Mbappe, Dembele, Hakimi sau Goncalo Ramos sunt gata să speculeze această situație. Milan clar va juca mai cu nerv, dar PSG știe să abordeze cu pragmatism un astfel de joc. Parizienii nu trebuie să forțeze prea mult. Din 2-3 șuturi pe poartă, pot marca 1-2 goluri, suficient pentru a le pune mari probleme milanezilor.

Ierarhia din Grupa F este departe de a fi stabilită

Meciul Dortmund – Newcastle poate crea un avantaj crucial pentru fiecare dintre cele două formații.  Borussia trebuie să se trezească din pumnii primiți în campionat de la Bayern, când a pierdut acasă cu 4-0, iar Newcastle are nevoie să facă un meci bun și să uite înfrângerea din fața lui Dortmund din urmă cu două săptămâni. Coțofenele au avut meci foarte tare cu Arsenal în campionat, iar victoria împotriva tunarilor le dă un super moral. Totuși, trupa lui Eddie Howe va trebui să se întrebuințeze serios pe terenul lui Dortmund, unul dintre cele mai dificile terenuri din fotbalul european, iar în cazul unei înfrângeri riscă să piardă contactul cu primăvara Ligii Campionilor.

Atletico Madrid are șanse bune de a termina pe primul loc în grupa sa

Totul depinde de jocul rezultatelor din ultimele trei etape. Echipa antrenată de Diego Simeone și-ar asigura în bună măsură un loc în top doi cu un succes în meciul cu Celtic. Deplasarea de la Glasgow s-a dovedit a fi destul de grea pentru jucătorii antrenați de Simeone, care au smuls cu greu un 2-2, deși au fost conduși cu 1-0 și 2-1. Acum, „Los Colchoneros” joacă în fața proprilor suporteri, supărați pentru înfrângerea surprinzătoare a favoriților, cu 2-1 pe terenul lui Las Palmas, în La Liga. Celtic domină autoritar liga internă din Scoția, dar rezultatele în competițiile Europene sunt modeste. „Verzii” sunt obligați să câștige pentru a mai spera la primele trei locuri.

În această grupă, Lazio primește vizita lui Feyenoord, echipă în fața căreia a pierdut fără drept de apel, 1-3, la întâlnirea din Olanda. Fostul atacant al Barcelonei, Pedro, acum la Lazio, și-a prevenit coechipierii că nu-și mai pot permite să facă erorile pe care le-au făcut la Rotterdam. “Cei de la Feyenoord sunt foarte talentați, joacă agresiv, am simțit-o pe pielea noastră. Să fim vigilenți”, le cere colegilor săi Pedro.

Barcelona este una dintre echipele cu punctaj maxim

Vine după o deplasare grea la San Sebastian și se duce la Hamburg să-i ia 3 puncte lui Șahtior. Ar deveni prima echipă calificată în optimi. Șahtior a câștigat derby-ul cu Dinamo Kiev, meci în urma căruia Mircea Lucescu și-a dat demisia, iar în Champions League se agață de victoria cu Antwerp înainte de ultimele meciuri din grupă. Miza : un loc pentru primăvara Europa League. Celelalte 2 echipe din grupă, Porto și Antwerp se întâlnesc în Portugalia, iar gazdele sunt mari favorite, mai ales după victoria  în fața campioanei Belgiei din meciul tur.

Și Manchester City are 3 victorii din 3

Campioana Europei, Manchester City, are ca obiectiv apărarea trofeului cucerit în urmă cu cinci luni și a picat într-o grupă în care n-ar trebui să simtă gustul înfrângerii. Trupa lui Pep Guardiola a învins cu același scor 3-1 și pe Steaua Roșie Belgrad, și pe Leipzig și pe Young Boys iar acum joacă din nou împotriva elvețienilor. Pe teren propriu, City e aproape imbatabilă și mai mult ca sigur campioana Europei va acumula alte 3 puncte. În sfârșit, la Belgrad, Steaua Roșie va încerca să marcheze lui Leipzig cel puțin un gol, la fel cum s-a întâmplat în toate cele 17 meciuri oficiale disputate de la începutul sezonului și să nu primească nici unul. Dealtfel, Steaua Roșie nu a pierdut niciun meci disputat pe teren propriu de la începutul stagiunii.

 

Sursă foto: Imago

TVR SPORT aduce regalul fotbalistic de la EURO Under-17

Turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti U-17 (masculin) va fi transmis de TVR SPORT în perioada 20 ...

Darius Olaru (FCSB), după ridicarea trofeului Superligii - Vom petrece cât ne ţin picioarele

Fotbalistul echipei de fotbal FCSB, Darius Olaru, a declarat, sâmbătă seara, după ridicarea trofeului de campioană ...

Charalambous (FCSB) - E fantastic pentru jucători, pentru fani, e o mare bucurie că am câştigat titlul

Antrenorul echipei de fotbal FCSB, Elias Charalambous, a declarat, sâmbătă seara, la finalul partidei cu CFR Cluj, ...

Handbalistele de la CSM, primite cu fast la Slatina | VIDEO

Sportivele antrenate de Attila Horvath au fost întâmpinate de autorități și suporteri cu artificii, aplauze și ...

Handbal feminin: CSM Bucureşti a cucerit al şaptelea titlu de campioană a României

CSM Bucureşti a câştigat, matematic, al şaptelea său titlu de campioană a României la handbal feminin, sâmbătă, ...

Handbal masculin: Victorie la limită a echipei României, în barajul pentru Mondialul din 2025

Naţionala României a învins echipa Cehiei cu scorul de 31-30 (15-11), miercuri, la Baia Mare, în prima manşă a ...

Volei: Naţionalele României încep pregătirile pentru Goldean League

Naţionala de volei feminin a României se va reuni în 2 mai, iar cea masculină în 6 mai, în vederea pregătirii ...

Volei masculin: Bogdan Kotnik este noul antrenor al echipei Dinamo Bucureşti

Echipa de volei masculin Dinamo Bucureşti a anunţat, miercuri seară, încetarea de comun acord cu antrenorul Stelian ...

Volei feminin: Fosta internaţională Ruxandra Dumitrescu s-a stins la doar 46 de ani

Fosta internaţională română şi elenă Ruxandra Dumitrescu a încetat din viaţă, duminică, la vârsta de 46 de ani, a ...

Polo masculin: Dinamo a învins-o pe Steaua, în finala Superligii

Într-un meci transmis în direct de TVR Sport, CS Dinamo Bucureşti a învins-o pe CSA Steaua Bucureşti cu scorul de ...

Kriszta Incze și Cătălina Axente s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Luptătoarele Kriszta Incze și Cătălian Axente au reuşit să se califice vineri pentru Jocurile Olimpice de la Paris ...

Campioni europeni la culturism și fitness | VIDEO

Campioni europeni la culturism și fitness | VIDEO

publicat: miercuri, 08 mai 2024

În perioada 15-19 mai, Cluj-Napoca devine capitala românească a culturismului și fitnessului.

 

#TVRSPORT