loader
Foto

Etapa a doua din UEFA Champions League: Duel de foc sub Vezuviu - Napoli Vs. Real Madrid

Astazi și mâine au loc meciurile din etapa a 2-a de UEFA Champions League. Napoli-Real Madrid, Inter-Benfica și Manchester United- Galatasaray sunt capetele de afiș ale zilei.

 

Nici nu ne-am dezmeticit bine după ce, cu două săptămâni în urmă, a început un nou sezon de UEFA Champions League, că a și venit etapa a doua a celei mai importante competiții intercluburi a fotbalului european. Și așa va fi până la sfârșitul anului, etapă după etapă, o dată la două săptămâni, în afară de perioadele în care se vor juca meciurile din preliminariile lui Euro 2024. Dacă pentru turneul continental de la anul din Germania, România mai este încă implicată, având șanse reale de calificare, nici o echipă românească de club nu participă în Liga campionilor, Europa League sau Conference League.

Este momentul deci să ținem cu alte echipe, unele pe care le vom susține din fața televizorului. De exemplu, cei care sunt fani Real Madrid vor tremura diseară pentru echipa lor favorită, pentru că “los blancos” au o deplasare de foc la Napoli. Campioana Italiei en titre și-a revenit după startul împotmolit de sezon, iar după victoria concludentă de la Lecce (4-0) a urcat pe locul 3 în Serie A. În plus, vedeta Osimhen a făcut pace cu fanii napoletani, declarând că acuzațiile de rasism pe care le-ar fi primit după ratarea unui penalty sunt false. Napoli s-a impus greu în etapa inaugurală la Braga și a făcut-o doar după ce Niakite și-a dat pe final un autogol stupid. Real vine sub Vezuviu cu moralul ridicat. E pe primul loc în La Liga, s-a impus lejer la Girona în ultima etapă de campionat (3-0), iar trupa lui Ancelotti pare că se descurcă mai bine în “exterior” ca acasă. La prima apariție în noul sezon de Champions League, Real s-a chinuit cu debutanta Union Berlin, reușind să se impună abia în minutele de prelungire, printr-un gol înscris de Bellingham. Englezul de 20 de ani se anunță capul de lance al madrilenilor și pe stadionul Diego Armando Maradona.

Cealaltă echipă italiană din Champions League, Inter, are și ea o misiune grea, chiar dacă joacă pe teren propriu și e liderul la zi în Serie A. Benfica s-a impus în derby-ul cu FC Porto și s-a distanțat în fruntea Primeira Liga, dar are orgoliul rănit după ce a pierdut în prima etapă acasă în fața lui Salzburg, un meci pe care l-a jucat o mare parte în inferioritate, din cauza eliminării premature a lui Antonio Silva.

Manchester United așteaptă cu nerăbdare partida contra lui Galatasary

E ocazia reabilitării în fața proprilor suporteri după startul catostrafal de sezon. O victorie i-ar mai face pe fanii lui United să uite de locul 10 ocupat în Premier League și de înfrângerea contra lui Bayern, mai concludentă decât o arată scorul de pe Allianz Arena (3-4).

Ultima adversară a lui United în Liga campionilor are prima șansă la Copenhaga.Totuși, campioana Germaniei scârțâie în defensivă. Primește ușor goluri, mai ales pe final de meci, așa cum s-a întâmplat împotriva lui Manchester. Totuși, Bayern nu prea se împiedică în acest stadiu al competiției. Nu a pierdut nici o întâlnire din ultimele 35 de partide din UCL pe care le-a disputat în grupe. Are 32 victorii și 3 egaluri, un record, și a câștigat ultimele 14 întâlniri jucate la acest nivel al competiției, un alt record. Copenhaga a pierdut prostește un punct în prima etapă la Istanbul, iar acum caută să se răzbune. Danezii au condus cu 2-0, dar s-au văzut egalați pe final de Galatasaray, după ce Elias Jelert a fost eliminat.

Urmează 4 meciuri extrem de echilibrate

Union Berlin, echipă ce a stat mereu în umbra concitadinei Hertha, joacă primul său meci în competiție în fața proprilor suporteri cu portughezii de la Braga, pe care i-a învins anul trecut în Europa League.

Salzburg, performera etapei trecute, va căuta victoria acasă în fața lui Real Sociedad pentru a se situa  pe primele două locuri în grupă. Sunt locurile care o duc în primăvara europeană. Ar fi pentru a doua oară în istoria echipei când ar obține această performanță. .

O misiune mai complicată pare a avea Lens, care a smuls un punct acum două săptămâni la Sevilla, dar care primește vizita lui Arsenal. Tunarii sunt într-o  formă de excepție. În campionat au câștigat la scor împotriva lui Bournemouth, ajungând la un singur punct de City, după ce liderul a pierdut la Newcastle, iar în Champions League au demolat-o pe PSV în prima etapă (4-0). Olandezii au ocazia să se trezească diseară chiar la Eindhoven, dacă vor reuși să smulgă punct sau puncte Sevillei.

Să înceapă spectacolul!

 

Sursă foto: Imago

Campionatul European de Fotbal, la

Campionatul European de Fotbal, la "Arena" | VIDEO

publicat: marţi, 02 iulie 2024

Vlad Lucian Arhire v-a propus o ediție "Arena" dedicată aproape în întregime Campionatului European de Fotbal. ...

TVR SPORT, lider de audienţă în timpul conferinţei naţionalei de fotbal, în topul canalelor de sport

Revenirea României la un turneu European după opt ani a adunat suporterii naționalei în fața televizoarelor. După ...

Noutăţi de la Campionatul European de Fotbal din Germania, la „EURO Arena”, pe TVR Sport

Costin Deşliu ne-a aşteptat cu veşti despre componența grupelor, programul meciurilor și favoritele la trofeu în ...

"Arena", cu Vlad Lucian Arhire | VIDEO

publicat: luni, 15 iulie 2024

Handbal feminin, tenis și fotbal, la "Arena". Luni, 15 iulie, de la ora 19:00, la TVR Iași.

Handbal masculin: Antrenorul Xavier Pascual pleacă de la Dinamo

Tehnicianul spaniol Xavier Pascual a anunţat, luni, că va pleca de la echipa masculină de handbal Dinamo, după trei ...

Handbalistele de la CSM, primite cu fast la Slatina | VIDEO

Sportivele antrenate de Attila Horvath au fost întâmpinate de autorități și suporteri cu artificii, aplauze și ...

Volei feminin: România a obţinut a doua sa victorie în Golden League

În direct la TVR Sport, naţionala feminină de volei a României a învins echipa Azerbaidjanului cu scorul de 3-0 ...

Volei: Naţionalele României încep pregătirile pentru Goldean League

Naţionala de volei feminin a României se va reuni în 2 mai, iar cea masculină în 6 mai, în vederea pregătirii ...

Volei masculin: Bogdan Kotnik este noul antrenor al echipei Dinamo Bucureşti

Echipa de volei masculin Dinamo Bucureşti a anunţat, miercuri seară, încetarea de comun acord cu antrenorul Stelian ...

CSM Oradea s-a calificat în Liga Campionilor la polo | VIDEO

CSM Oradea a marcat o reîntoarcere triumfală pe scena internațională a polo-ului, calificându-se în grupele ...

Premieră la Craiova: România-China, în Cupa Davis | VIDEO

În perioada 13-14 septembrie 2023, Craiova se pregătește să devină centrul atenției în lumea tenisului, găzduind, ...

Raliul Iașului: O experiență unică pe TVR Iași și TVR Sport | VIDEO

Raliul Iașului, un eveniment emblematic al motorsportului românesc, se pregătește să captiveze publicul prin ...

 

#TVRSPORT