loader
Foto

Dan Petrescu (CFR Cluj) - E clar că am greşit, i-am cerut scuze lui Hagi

Antrenorul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a recunoscut, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a greşit la finalul meciului pierdut cu Farul Constanţa (scor 1-2), când a reproşat adversarilor că au jucat pentru contracandidata la locul 3, Universitatea Craiova, şi a precizat că i-a cerut scuze prietenului său Gheorghe Hagi.

 

"După meci n-am vorbit pentru că m-am simţit rău. Chiar mi-a fost rău, am avut tensiune mare, şi mi-am dat seama că eu îmi fac rău singur. Sănătatea mea până la urmă e mai importantă. E clar însă că am greşit, mi-am cerut scuze faţă de Hagi şi Iaşko (n.r. - directorul sportiv al echipei Farul, Zoltan Iaşko). I-am sunat personal. E clar că nu trebuia să fac ce am făcut. Am şi circumstanţe, sunt 60 şi ceva de meciuri, nu am primit vreo opt penalty-uri, dar împotriva noastră se dau pe bandă rulantă... deci sunt foarte multe care s-au adunat. Dar nu aveam voie să fac asta. Cer scuze nu numai lui Hagi şi celorlalţi de la Farul, ci tuturor celor care m-au văzut acolo în starea în care eram. Cel mai supărat am fost când mama mi-a zis: 'Ce faci, mamă, vrei să mori pe teren?'. Săraca, la 80 şi ceva de ani stă să mă vadă pe mine cum îmi dau viaţa pe teren. Asta a fost o greşeală de-a mea. În primul rând trebuie să mă gândesc la sănătatea mea. Dar aşa sunt eu, când pierd uneori îmi pierd controlul. Şi două-trei zile după meci nu-mi place să vorbesc. Regret însă tot ce am făcut", a spus Petrescu.

"Am vorbit de trei ori până azi cu Gică. Eu am mai spus, când eram jucători, eu cu Hagi şi Popescu ne înjuram şi ne certam mereu. Nu ne vorbeam poate o zi sau două, după care ne reveneam, pentru că suntem învingători, aşa am fost crescuţi. Şi acum la fel, m-am certat puţin cu el şi gata, se strică o prietenie de-o viaţă cu un meci? Asta e realitatea, aşa am fost noi şi vom fi mereu", a adăugat el.

Întrebat dacă în continuare crede că jucătorii echipei Farul şi-au dat "viaţa pe teren" în acel meci, Petrescu a răspuns: "Fiecare face cum vrea şi joacă cum vrea. E clar că jucătorii de la Farul au făcut meciul vieţii, aşa s-a văzut. Inexplicabil, dar e problema lor. Au venit să câştige, au câştigat, felicitări, dar echipa mea a făcut un joc bun, asta e real. Ei au ajuns de trei ori în careu, au primit două penalty-uri şi au marcat două goluri. Noi am avut foarte multe ocazii, dar fotbalul se joacă pe goluri. Până la urmă, de câte ori n-a câştigat CFR în stilul celor de la Farul din acest meci? Am câştigat şi noi de multe ori. Dar pentru mine e istorie meciul".

CFR Cluj a încheiat sezonul pe locul 3 şi va juca barajul pentru Conference League cu FC U Craiova 1948, deşi a pierdut pe teren propriu cu Farul Constanţa, cu 1-2 (1-1), duminică seara, în etapa a 10-a (ultima) a play-off-ului Superligii de fotbal. La finalul partidei, Dan Petrescu a avut o criză de nervi, reproşându-le celor de la Farul Constanţa că au jucat pentru a o ajuta pe Universitatea Craiova, contracandidată la locul 3, care însă a pierdut la rândul ei în ultima etapă cu Sepsi OSK (scor 0-1).

 

Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a sancţionat, miercuri, cu avertisment şi penalitate sportivă de 5.000 de lei clubul CFR Cluj pentru neprezentarea antrenorului Dan Petrescu la flash interviul de la finalul partidei cu Farul Constanţa, din ultima etapă a play-off-ului Superligii.
"CFR 1907 Cluj vs. Farul Constanţa - neprezentarea antrenorului Dan Petrescu la flash interviu - În baza art. 88.04, 05, 07 din Regulamentul Media, raportat la art. 83.7 din RD, cu aplicarea art. 12, 14 Bis şi 15 din RD, se sancţionează clubul CFR 1907 Cluj cu avertisment şi penalitate sportivă de 5.000 lei", se arată în soluţia comisiei publicată pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.
Comisia de Disciplină a stabilit sancţiuni de câte 5.000 de lei fiecare pentru cluburile Universitatea Craiova (incidente suporteri), FC Hermannstadt (incidente suporteri) şi FC U Craiova 1948 (întârzierea repetată a reluării jocului de către copiii de mingi).
De asemenea, următorii jucători au primit sancţiuni pentru cartonaşele roşii: Aliji Naser (FC Voluntari) - 1 etapă de suspendare şi penalitate sportivă de 740 lei, Andrei Burcă (CFR Cluj) - 2 etape şi 4.500 lei, Octavian Popescu (FCSB) - 2 etape şi 3.000 lei.

Sursă știre: Agerpres

Sursă foto: Imago / NurPhoto

 

Campionatul European de Fotbal, la

Campionatul European de Fotbal, la "Arena" | VIDEO

publicat: marţi, 02 iulie 2024

Vlad Lucian Arhire v-a propus o ediție "Arena" dedicată aproape în întregime Campionatului European de Fotbal. ...

TVR SPORT, lider de audienţă în timpul conferinţei naţionalei de fotbal, în topul canalelor de sport

Revenirea României la un turneu European după opt ani a adunat suporterii naționalei în fața televizoarelor. După ...

Noutăţi de la Campionatul European de Fotbal din Germania, la „EURO Arena”, pe TVR Sport

Costin Deşliu ne-a aşteptat cu veşti despre componența grupelor, programul meciurilor și favoritele la trofeu în ...

"Arena", cu Vlad Lucian Arhire | VIDEO

publicat: luni, 15 iulie 2024

Handbal feminin, tenis și fotbal, la "Arena". Luni, 15 iulie, de la ora 19:00, la TVR Iași.

Handbal masculin: Antrenorul Xavier Pascual pleacă de la Dinamo

Tehnicianul spaniol Xavier Pascual a anunţat, luni, că va pleca de la echipa masculină de handbal Dinamo, după trei ...

Handbalistele de la CSM, primite cu fast la Slatina | VIDEO

Sportivele antrenate de Attila Horvath au fost întâmpinate de autorități și suporteri cu artificii, aplauze și ...

Volei feminin: România a obţinut a doua sa victorie în Golden League

În direct la TVR Sport, naţionala feminină de volei a României a învins echipa Azerbaidjanului cu scorul de 3-0 ...

Volei: Naţionalele României încep pregătirile pentru Goldean League

Naţionala de volei feminin a României se va reuni în 2 mai, iar cea masculină în 6 mai, în vederea pregătirii ...

Volei masculin: Bogdan Kotnik este noul antrenor al echipei Dinamo Bucureşti

Echipa de volei masculin Dinamo Bucureşti a anunţat, miercuri seară, încetarea de comun acord cu antrenorul Stelian ...

CSM Oradea s-a calificat în Liga Campionilor la polo | VIDEO

CSM Oradea a marcat o reîntoarcere triumfală pe scena internațională a polo-ului, calificându-se în grupele ...

Premieră la Craiova: România-China, în Cupa Davis | VIDEO

În perioada 13-14 septembrie 2023, Craiova se pregătește să devină centrul atenției în lumea tenisului, găzduind, ...

Raliul Iașului: O experiență unică pe TVR Iași și TVR Sport | VIDEO

Raliul Iașului, un eveniment emblematic al motorsportului românesc, se pregătește să captiveze publicul prin ...

 

#TVRSPORT