loader
Foto

City este aproape campioană, Klopp își ia adio de la „Cormorani”

Marți seară, cei de la Manchester City au disputat restanța din campionat, împotriva celor de la Tottenham, la Londra. Drăgușin a fost titular pentru echipa din capitala Angliei și avut o prestație remarcabilă în fața lui Haaland și De Bruyne. Duminică se va juca meciul de adio al lui Jurgen Klopp pe banca lui FC Liverpool.

 

„Cetățenii” lui Guardiola au câștigat în fața echipei jucătorului român , Tottenham Hotspur, cu 2-0, datorită dublei golgheterului Premier League, norvegianul Erling Haaland. Jucătorii lui Guardiola se află acum cu o mână pe trofeul de campioană în Anglia. Dacă s-ar concretiza, ar fi pentru a zecea oară în  istoria clubului și pentru a șasea oară de când catalanul Pep Guardiola este la cârma echipei din Manchester. Drăgușin a jucat titular pentru londonezii de la Spurs, pentru prima dată după 9 etape în care a privit meciurile echipei sale doar de pe bancă. Românul s-a descurcat destul de bine în centrul apărării, în fața atacului stelar al lui City. Drăgușin a primit a doua cea mai bună notă din defensivă (6,7), după cea a colegului său din apărare, campionul mondial cu naționala Argentinei, Cristian Romero (6,9).

Duminică, în ultima etapă, Manchester City îi va înfrunta pe cei de la West Ham. Meciul va avea loc tocmai pe Etihad, arena celor de la Manchester City.

Sezonul acesta, Arsenal și Liverpool au fost principalele contra candidate la titlu pentru echipa lui Pep Guardiola. „Cormoranii” sunt cei care din păcate au cedat primii, după ce au făcut doar un egal (2-2) în fața eternilor rivali de la Manchester United, în unul dintre derby-urile campionatului englez. Arsenal a pierdut și ea din tempo după înfrângerea de pe Emirates cu cei de la Aston Villa (2-0).

Campionatul nu este singurul trofeu pentru care se luptă echipa din Manchester. Jucătorii lui Guardiola se află în finala Cupei Angliei, împotriva rivalilor din oraș, Manchester United.

În schimb, finalul acestui weekend va însemna sfârșitul experienței la Liverpool, pentru germanul Jurgen Klopp, după 9 sezoane pe banca „cormoranilor”. În acești ani, tehnicianul a schimbat definitiv fața echipei de pe Anfield și-a readus echipei gloria aproape uitată. Datorită și echipei sale, Klopp a fost singurul ce a reușit să opreașcă, chiar și pentru un sezon, dominația totală a celor de la Manchester City. În acești ani, Klopp a fost regizorul din spatele performanțelor magice ale echipei, iar Van Dijk , Salah și compania au fost actorii principali ai reușitelor de poveste ale echipei de pe Anfield Road.

Începutul poveștii lui Jurgen Klopp la Liverpool a fost unul anevoios. Primul sezon al germanului a fost unul sub așteptări, terminând campionatul pe locul 8, în spatele celor de la West Ham sau Southampton. Sezonul următor, Jürgen  împreună cu elevii săi au ajuns în ultimul act al Europa League, prima finală europeană a clubului după 10 ani, având un traseu plin de suspans și adrenalină, în care în sferturi Liverpool o înfrunta tocmai pe Dortmund, fosta echipă a lui Jurgen Klopp, într-un meci în care magia de pe Anfield și-a făcut pentru prima dată apariția. Atunci Liverpool a reușit în ultima jumătate de oră să întoarcă soarta calificării, după ce Klopp, cu ajutorul unor jucători precum Origi, Coutinho sau Lovren, și-a bătut fosta creație cu 4-3 la general. Din păcate însă The Reds au pierdut finala în fața celor de la Sevilla, campioana „en titre”. În următori ani Jurgen Klopp a îmbogățit palmaresul celor la Liverpool cu numeroase trofee, cele mai importante fiind Liga Campionilor în 2019 și titlul în Premier League în 2020. În acest sezon Klopp a câștigat Cupa Ligii Angliei, împotriva celor de la Chelsea (scor 1-0). Din păcate însă „cormoranii” nu au reușit să mențină ritmul până la finalul sezonului, în interval de doar o lună pierzând lupta pentru titlu, dar și pentru Europa League și Cupa Angliei. Jurgen va sta pentru ultima dată pe banca lui Liverpool în meciul de duminică, cu cei de la Wolverhampton, tocmai pe Anfield, stadionul care este martorul performanțelor sale magice la cârma „cormoranilor”.

Damian Mamulă

Sursă foto: Imago

 

 

Campionatul European de Fotbal, la

Campionatul European de Fotbal, la "Arena" | VIDEO

publicat: marţi, 02 iulie 2024

Vlad Lucian Arhire v-a propus o ediție "Arena" dedicată aproape în întregime Campionatului European de Fotbal. ...

TVR SPORT, lider de audienţă în timpul conferinţei naţionalei de fotbal, în topul canalelor de sport

Revenirea României la un turneu European după opt ani a adunat suporterii naționalei în fața televizoarelor. După ...

Noutăţi de la Campionatul European de Fotbal din Germania, la „EURO Arena”, pe TVR Sport

Costin Deşliu ne-a aşteptat cu veşti despre componența grupelor, programul meciurilor și favoritele la trofeu în ...

"Arena", cu Vlad Lucian Arhire | VIDEO

publicat: luni, 15 iulie 2024

Handbal feminin, tenis și fotbal, la "Arena". Luni, 15 iulie, de la ora 19:00, la TVR Iași.

Handbal masculin: Antrenorul Xavier Pascual pleacă de la Dinamo

Tehnicianul spaniol Xavier Pascual a anunţat, luni, că va pleca de la echipa masculină de handbal Dinamo, după trei ...

Handbalistele de la CSM, primite cu fast la Slatina | VIDEO

Sportivele antrenate de Attila Horvath au fost întâmpinate de autorități și suporteri cu artificii, aplauze și ...

Volei feminin: România a obţinut a doua sa victorie în Golden League

În direct la TVR Sport, naţionala feminină de volei a României a învins echipa Azerbaidjanului cu scorul de 3-0 ...

Volei: Naţionalele României încep pregătirile pentru Goldean League

Naţionala de volei feminin a României se va reuni în 2 mai, iar cea masculină în 6 mai, în vederea pregătirii ...

Volei masculin: Bogdan Kotnik este noul antrenor al echipei Dinamo Bucureşti

Echipa de volei masculin Dinamo Bucureşti a anunţat, miercuri seară, încetarea de comun acord cu antrenorul Stelian ...

Cele mai spectaculoase sporturi, LIVE pe Eurovision Sport

Fanii sporturilor inovatoare pot urmări, luna aceasta, cele mai spectaculoase competiții pe platforma Eurovision ...

Înotătorii juniori ai României, la start! Campionatul European de Înot pentru juniori, în direct la TVR Sport

Ţinem pumnii celor 24 de juniori din echipa României care concurează la Vilnius, în perioada 2-7 iulie, la ...

Jocurile Olimpice,

Jocurile Olimpice de la Paris sunt ținta Mădălinei Amăistroaie. O sportivă de excepție cu care România are motive ...

 

#TVRSPORT